Mindenkinek van feladata, felelőssége

Mindenkinek van feladata, felelőssége

No Title

Élet menete 2014


Meg kell érteni, az antiszemitizmus egy olyan támadás, ami nem csak a zsidó közösséget, hanem az egész közösséget, a társadalmat, az Európai Uniót is érinti. A kirekesztés veszélyt jelent a demokrácia, a pluralizmus alapelveire. Az antiszemitizmus a magyarországi lét alapjait is megmételyezi. Nem csak a politikusokat kell megbízni az ez ellen való küzdelemben, hanem szervezeteket, civileket, így az Élet Menete Alapítványt is.

Annak érdekében, hogy a politika legmagasabb szintjén is elítéljék az antiszemitizmust, a kirekesztést, nekünk, magánembereknek, a civil szervezeteknek is mindent meg kell tenni azért, hogy az üzeneteket átadjuk. Magyarországon is a társadalom egyik legfőbb feladata kell, hogy legyen az antiszemitizmus, a rasszizmus, a kirekesztés elleni harc.

Az Élet Menete Alapítvány pontosan azt teszi, amire nekünk szükségünk van. Felhívja azoknak a figyelmét tévedésükre, akik azt hiszik, hogy ez csak zsidó kérdés. Most is hálával tartozunk a szervezetnek, Gordon Gábornak és munkatársainak, hogy ezt az üzenetet megpróbálják átadni, hogy az antiszemitizmus a magyar nemzeti identitás kérdése is.

Ez idén különösen fontos, hiszen most emlékezünk meg a Holokauszt 70. évfordulójáról, de fontos azért is, mert egyre jobban elterjednek az Izrael elleni megmozdulások, mindenhol, de különös tekintettel Izraelben, ahol mindezeket a Hamasz szervezi és hajtja végre. Így fontos, hogy az antiszemita és Izrael ellenes gondolatok ellen is küzdjünk.

Az elmúlt hónapokban Európában is olyan szólamokat lehetett hallani, hogy halál a zsidókra, gázt a zsidóknak. Ezen gondolatok ellen áll fel az Élet Menete Alapítvány Magyarországon és a világon, elmondva, hogy elég ebből, ne tovább!

Ezért ismételten szeretném megköszönni munkájukat, ehhez én magam is minden tőlem telhetőt megteszek.

Köszönöm a figyelmüket.

 

BreuerPress

hetitv.com