Új elnöke van a magyarországi Bnai Brith szervezetnek

A B’nai B’rith Budapesti Páholya megtartotta tiszújító közgyűlését. A MAZSIHISZ számára egyik fontos szervezet küldöttei szinte teljes létszámban vettek részt a munkában. A B'nai B'rith (héber nyelven: a Szövetség Fiai) ma az egyik legbefolyásosabb nemzetközi zsidó szervezet. A B’nai B’rith Budapesti Páholya megtartotta tiszújító közgyűlését. A MAZSIHISZ számára egyik fontos szervezet küldöttei szinte teljes létszámban vettek részt a munkában. A B'nai B'rith (héber nyelven: a Szövetség Fiai) ma az egyik legbefolyásosabb nemzetközi zsidó szervezet.

 

 Az ős-B'nai B'rith 1843-ban alakult az Egyesült Államokban 12 New York-i zsidó alapította a szekuláris szervezetet, a kor szabadkőműves hagyományainak szellemében, ekképp próbálván közös platformot teremteni a New York-i zsidóság számára. A szervezet célja „egyesíteni az izraelitákat azon munkában, mely előmozdítja mind a maguk mind az egész emberiség legnemesebb érdekeit.Az ős-B'nai B'rith 1843-ban alakult az Egyesült Államokban 12 New York-i zsidó alapította a szekuláris szervezetet, a kor szabadkőműves hagyományainak szellemében, ekképp próbálván közös platformot teremteni a New York-i zsidóság számára. A szervezet célja „egyesíteni az izraelitákat azon munkában, mely előmozdítja mind a maguk mind az egész emberiség legnemesebb érdekeit. A magyarországi zsidóság előtt hivatalosan 1989-ben nyílt meg a világ.

Hamarosan sor került az első találkozásra az angliai B'nai B'rith néhány tagjával, majd egy látogatásra a londoni páholy egyik ülésén. A B'nai B'rith európai tisztségviselőinek többrendbeli  pesti látogatása és buzdítása után Bollmann Györgyit és Korányi Lászlót Münchenben a tagok közé fogadták őket és – amiként azt  az előírások megkívánták – B'nai B'rith tagként kezdhettek hozzá a budapesti páholy megszervezéséhez.A szervezet 2014. június 23-i ülésén egyhangúan választotta meg vezetőjének Breuer Péter újságírót, a Halljad Izrael c. adás szerkesztő-műsorvezetőjét, a HETISZAKASZ című televíziós magazin műsorvezetőjét, szerkesztőjét, Közel-Kelet szakértőt.

A szervezet 2014. június 23-i ülésén egyhangúan választotta meg vezetőjének Breuer Péter újságírót, a Halljad Izrael c. adás szerkesztő-műsorvezetőjét, a HETISZAKASZ című televíziós magazin műsorvezetőjét, szerkesztőjét, Közel-Kelet szakértőt.

A MAZSIHISZ az elsők között gratulált a frissen megválasztott elnöknek, kívánva neki és a B’nai B’rith Budapesti Páholyának sok sikert a munkájához.

Breuer Péter köszöntőjében elmondta, keresi a szorosabb együttműködést a hazai zsidó szervezetekkel, egyben erőteljesebb kommunikációt kíván folytatni a B’nai B’rith nevében.