Az Európai Zsidó Kongresszus vezetőivel találkozott Orbán Viktor kormányfő

Active ImageOrbán Viktor miniszterelnök ma fogadta az Európai Zsidó Kongresszus vezetőit, akik Budapesten tartják tanácskozásukat Az Orbán Viktor és az Európai Zsidó Kongresszus vezetői között tartott mai találkozón az Európai Unió és a vallási közösségek közötti párbeszéd fontossága volt a fő téma.

Orbán Viktor január végén Brüsszelben már találkozott az Európai Zsidó Kongresszus vezetőivel, akkor a magyar miniszterelnök többek között azt mondta, hogy a magyar kormány elkötelezett amellett, hogy a társadalom értékes közösségének számító zsidóság jogait feltétel nélkül tiszteletben tartsák. A korábbi beszélgetésen a miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a magyar kormány fellép az emberi méltóságot, illetve a zsidóságot sértő jelenségekkel szemben.

A mai találkozón az Európai Zsidó Kongresszus vezetői arra kérték az EU soros elnökségét adó Magyarország miniszterelnökét, hogy járuljon hozzá a párbeszéd erősítéséhez.

Active Image
A találkozón jelen volt az Európai Zsidó Kongresszus elnöke, Mose Kantor és több más európai zsidó vezető, többek között Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz)  elnöke és Zoltai Gusztáv, a MAZSIHISZ ügyvezető igazgatója.

BreuerPress info  Fotó: Ritter Doron